Rodinné tajomstvo : (Mother+s Day) - Mac Donald, Patricia, 1949- (Zelená knižnica, 2006)
Karen a Greg Newhallovci, ktorí sa majú radi už od strednej školy, žijú v massachusettskom mestečku Bayland po celý svoj život. Dôverujú si navzájom. Poznajú svojich susedov. Bayland je ideálne miesto, kde môžu vychovávať svoju adoptívnu dcérku Jenny. Nález mŕtvoly mladého dievčaťa v dunách pri mori však všetko zmení. A keď sa zjaví neznáma žena, ktorá sa vydáva za Jenninu pravú matku, dosiaľ harmonický svet manželov Newhallovcov sa otriasa v základoch. Po trpkom odhalení, ktoré urobí z Kareninho manžela hlavného podozrivého, nasleduje hrôzostrašné poznanie, že pred neľútostným vrahom si nemôže byť istý nik z newhallovskej rodiny.