Svedectvo kostí : (Carved in Bone) - Bass, Jefferson (Zelená knižnica, 2006)
Kariéru súdneho antropológa Billa Brocktona obklopuje smrť a rozkladajúce sa telá. Ako zakladateľ jediného laboratória zameriavajúceho sa na výskum ľudského tela po smrti dospel k objavom, ktoré znamenajú zásadný prevrat v spôsobe vyšetrovania trestných činov. Keď v hornatom okrese Cooke vo východnom Tennessee nájdu takmer dokonale zachovanú múmiu, zavolajú ho k nej ako špičkového odborníka. Nasledovné odhalenie vyvedie z miery aj ostrieľaného experta a záhadu iba prehĺbi. Najhoršie je, že sa nemôže spoliehať na pomoc podozrievavej miestnej komunity, ktorá nemá rada, keď do jej vecí strkajú nos nezvaní votrelci, najmä v prípade, ktorý otvára staré rany a rozdúchava sváry siahajúce do minulosti...