Posledná siesta milencov - Bilý, Peter, 1978- (Slovenský spisovateľ, 2006)
Napriek tomu, že ide už o štvrtú básnicku knižku autora, stále je to mladý muž, ktorého pália zmysly, ktorý sa nazdáva, že roky askézy si musí nahradiť zmyslovou sýtosťou. Verí tomu, napĺňa sa novými zážitkami, ale pod týmto dejom sa formuje kľúčová otázka, kde má to všetko pokračovanie. To je v tejto knižke cesta k záverečnej pointe. V tom vidím hlavnú silu Bilého básnickej zbierky.