Básnik Janko Jesenský - Gáfrik, Michal, 1931-2015 (Slovenský spisovateľ, 2006)
Jeden z najvýznamnejších slovenských literárnych vedcov skúma básnickú tvorbu J. Jesenského v širokom dobovom kontexte domácej i svetovej poézie a literatúry.