Klub putovných džínsov: Búrlivé leto : (The Second Summer of The Sisterhood) - Brashares, Ann (Ikar, 2006)
Vo vreckách nohavíc ostalo ešte stále trocha piesku z minulého leta a opäť sú tu prázdniny. Tie posledné boli pre dievčatá z Klubu putovných džínsov rušné, aké budú tieto? Lena si nájde prácu v butiku, Carmen chce opatrovať deti. Tibby odchádza na filmovú školu do Williamstonu a Bridget sa rozhodne navštíviť starú mamu v Alabame. Lena sa umára, lebo ešte v zime sa rozišla s Kostosom a teraz za ním smúti, znova a znova číta jeho listy a trápi sa, že si našiel nové dievča. A hoci každá zo štyroch kamarátok žije v inej rodine, všetkým sa v rovnakom čase podarí rozhnevať si svoje mamy. Sú na vine putovné džínsy? Podarí sa dievčatám s rodičmi zmieriť? Búrlivé leto sa chýli ku koncu a tínedžerky z Klubu putovných džínsov sa znova stretávajú v telocvični. Ako sa zmenil ich život?