Ohlásená vražda: Prípady slečny Marplovej (A Murder Is Announced) - Christie, Agatha, 1890-1976; Diamantová, Elena; Grečner, Dušan, 1944- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 2007)
Pokojnú hladinu života vidieckeho mestečka rozvíri inzerát, ktorý oznamuje, že v dome slečny Blackockovej príde k vražde. Z navonok nevinného žartíka sa nakoniec vykľuje hrôzostrašná skutočnosť.
Svedkov smrti mladého muža je viac ako dosť, vo vzduchu však visí otázka. Bola to vražda, alebo nešťastná náhoda? Aj inšpektor Craddock je bezradný.
Mozaiku záhadného prípadu môže zložiť iba slečna Marplová so svojím skvelým postrehom. Musí sa však poponáhľať, lebo vrah bez milosti odstraňuje tých, čo vedia priveľa.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; dobrodružné romány; Christie, Agatha, písala aj pod pseudonymom Mary Westmacott (britská spisovateľka detektívnych románov, patrí medzi klasikov detektívneho žánru, 15.09.1890 Torquay, Devon, Spojené kráľovstvo - 12.01.1976 Wallingford, Oxfordshire, Spojené kráľovstvo); próza; anglická literatúra - texty