Prísaha: Príbeh o Vimke - Pavelková, Alexandra, 1966-; Ivan, Michal (Bratislava Slovart, 2006)
Vedma Vimka je liečiteľka obdarená schopnosťami, ktoré sú pre iných požehnaním, no pre ňu samú skôr prekliatím. Nezvyčajné umenie a moc, ale najmä prísaha pomáhať všetkým bez rozdielu, totiž z Vimky často robia zločinca na úteku. Poslanie ju privádza do veľmi komplikovaných situácií, v ktorých je nutné zvážiť možné následky a niekedy i vybrať menšie zlo.
Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; fantastické romány; Pavelková, Alexandra (slovenská spisovateľka fantasy a sci-fi literatúry, recenzentka a prekladateľka. * 25.08.1966 Zvolen, Slovensko); sci-fi; dobrodružné romány; próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 12 rokov