Artur a Maltazardova pomsta : (Arthur et la vengeance de Maltazard) - Besson, Luc, 1959- (Mladé letá, 2007)
Neľútostný boj s Maltazardom, vládcom zakázaného mesta, odvážnych priateľov rozdelil. Artura odviezol otec preč a Selénia sa nachádza medzi životom a smrťou. Dramatický útek a posledné sekundy pred zatvorením brány do sveta Minimojov ...to všetko nájdete v strhujúcej tretej časti knihy.