Rebelka Bianka : (Bianca la rebelle) - Monsigny, Jacqueline, 1931- (Arkus, 2006)
Mladá Benátčanka Bianka je mimoriadne pekná, no i inteligentná a dôvtipná. So svojou prvou láskou Pierrom tajne opúšťa Benátky a usadí sa vo Florencii, kde spôsobí škandál tým, že zvedie následníka trónu, mladého Francesca de Medici, a stane sa jeho oficiálnou milenkou.