Egypťan Champolion : (Champollion L Egyptien) - Jacq, Christian, 1947- (Remedium, 2001)
V júli 1828 pricestuje Jean-François Champollion do Egypta, do svojej duchovnej vlasti. Egypťan, ako ho prezývajú, prichádza do bájneho orientu, plného historických skvostov, ale aj nebezpečenstiev. Presvedčený, že odhalil tajomstvo hieroglyfov, putuje celým Egyptom a Núbiou, aby preveril správnosť svojej geniálnej intuície...