Egypťan Champolion (Champollion L Egyptien) - Jacq, Christian, 1947-; Zemková, Tamara, 1947- (Bratislava Remedium, 2001)
V júli 1828 pricestuje Jean-François Champollion do Egypta, do svojej duchovnej vlasti. Egypťan, ako ho prezývajú, prichádza do bájneho orientu, plného historických skvostov, ale aj nebezpečenstiev. Presvedčený, že odhalil tajomstvo hieroglyfov, putuje celým Egyptom a Núbiou, aby preveril správnosť svojej geniálnej intuície...
Epilóg.
Keywords: romány autorské; biografické romány; hieroglyfy; historické romány; Jacq, Christian (významný francúzsky spisovateľ a egyptológ, 28.04.1947 Paríž, Francúzsko -); písmo; próza; francúzska literatúra - texty