Dieťa zo smetiaka : (Dustbin baby) - Wilson, Jacqueline, 1945- (Slovart, 2007)
Hrdinka April sa narodila 1. apríla. Volajú ju Aprílová prehánka, lebo veľa plače. A dieťa zo smetiaka preto, lebo tak sa začal život malej April ľ našli ju opustenú v odpadkovom koši. Práve oslavuje svoje 14. narodeniny a je rozhodnutá dozvedieť sa pravdu o svojej minulosti. Pri pohľade späť si spomína na niekoho, koho volala mamina.