Pán Tragáčik a Strašidelný kaštiel : (Pan Samochodzik i niesamowity dwór) - Nienacki, Zbigniew, 1929-1994 (Ikar, 2006)
Ďalšia kniha o pánu Tragáčikovi nás zavedie do dedinského kaštieľa, ktorý po smrti majiteľa prevzal štát a má sa z neho stať regionálne múzeum.