Návrat z Afriky 2. diel: Pokračovanie bestselleru Biela Masajka : (Zurück aus Afrika) - Hofmann, Corine, 1960- (Ikar, 2007)
Pokračovanie bestselleru Biela Masajka.: Po štyroch rokoch strávených v primitívnych podmienkach v Keni sa Corinne Hofmannová s podlomeným zdravím a malou dcérkou Napirai vracia do Švajčiarska. Bez finančných prostriedkov, bez povolenia na pobyt a s mizivým sebavedomím sa Corinne s matkinou pomocou snaží začať odznova. Od civilizácie si odvykla a v modernom svete sa zrazu cíti úplne bezradná. Začína boj s úradmi. Zháňa Lketingov rodný list, aby mohla zmeniť priezvisko a štátnu príslušnosť ich dcéry a dala sa rozviesť. Ale Lketinga je nezvestný ľ nevedno, kde prepíja majetok, ktorý mu Corinne zanechala. A tak sa Biela Masajka i na diaľku snaží podporovať jeho rodinu z účtu, ktorý nechala v Keni. Vymieňa si listy s Lketingovým bratom Jamesom, a zostáva tak s bývalou rodinou naďalej v kontakte. Časom sa jej podarí získať povolenie na pobyt, potom aj prácu a vlastný byt. Nájde si i nového priateľa a knižne vydáva svoje zážitky z Kene, ktoré majú mimoriadny čitateľský ohlas.