Zaľúbený advokát (Sunrise) - Parr, Delia, 1947-; Repatá, Katarína; Fabianová, Viera (Ikar Bratislava, 2007)
Pensylvánia, rok 1831. Jane Fosterová, nezvyčajne čestná a hrdá žena, je vydatá za darebáka, ktorý jej nie je hoden. Nespravodlivo obvinená z vraždy svojho manžela je nútená požiadať o pomoc Daniela Coltona, známeho právnika s pokriveným vnímaním spravodlivosti. Daniela priťahuje žena, ktorej krása a ideály rozjasnia jeho pochmúrny cynizmus. Súdny proces stavia Coltona pred mučivú voľbu: Daniel si musí vybrať medzi právnickým povolaním a svojím srdcom.
Keywords: romány autorské; historické romány; realistické romány; romány o ženách; romány o láske; próza; americká literatúra - texty