Ornament a iné prózy - Šikula, Vincent, 1936-2001 (Knižnica slovenskej literatúry, 2006)
Výber z celoživotného diela V. Šikulu sústreďuje spisovateľove najpodstatnejšie prózy. Ich obraz dotvárajú dobové recenzie, kalendárium života a diela.