Slniečko na motúze - Čepčeková, Elena: 1922-1992; Dicová-Ondrejková, Jarmila: 1940- (Bratislava Mladé letá, 1996)
Krásna knižka pre najmenších čitateľov - príbehy obyvateľov jednej lúky - Medušky a jej priateľov, s ktorými zažije mnoho dobrodružstiev.
Obsah: Ozvena. Srdiečka. Televízia pátra. Ako to bolo. Keď pršalo zlato. Slniečko na motúze. Všetko pre zlatoočku. Motýlie šaty. Svrčková skúsenosť. Pri studničke. Jesenný dážď. Hmlový závoj. Vďačnosť. Vianoce. Snehuliaci. Zlodej. Ilustr. na front. a predsádkach. Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky o zvieratách; rozprávky pre najmenších; próza; slovenská literatúra - texty; Čepčeková, Elena (slovenská prozaička, poetka a dramatička, autorka literatúry pre deti a mládež. * 26.01.1922 Dolná Ždaňa ľ ć 06.01.1992 Bratislava, Slovensko); Dicová-Ondrejková, Jarmila (česká maliarka, ilustrátorka. * 11.6.1940 Brunovice, Česko -); pre čitateľov od 6 rokov; Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, grafik, karikaturista, známkár a ilustrátor. Bol dvorným grafikom Radošinského naivného divadla, dlhoročným výtvarným redaktorom vydavateľstva Mladé letá, spolupracovníkom časopisu Slniečko a ďalších vydavateľstiev, divadiel a periodík. V posledných rokoch intenzívne spolupracoval s vydavateľstvom Buvik. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko)