Hmla našej trpezlivosti - Johanides, Ján, 1934-2008 (Koloman Kertész Bagala L.C.A, 2005)
Najnovšia novela Jána Johanidesa nesie v sebe všetky prvky jeho najlepších starších prác: silný príbeh, pútavé a presné prerozprávanie, brilantný jazyk a svojský štýl. Autor v nej zobrazuje rozporuplnosť našej reality plnej konfliktov, analyzuje zlo a hľadá jeho korene s priam neúprosnou posadnutosťou.