Recepty z rodinného archívu alebo Všetko, čo viem ma naučil môj dedo - Pišťanek, Peter, 1960-2015 (Koloman Kertész Bagala L.C.A, 2003)
60 príbehov = 60 kresieb = 60 receptov. O knihe: "Môj dedo Jozef Pišťanek (1899-1971), starý bratislavský čašník a neskôr, v päťdesiatych a šesťdesiatych rokoch krčmár v Devínskej Novej Vsi, precestoval v mladosti kus sveta a zažil veľa dobrodružstiev. Dnes už nezistím, čo z toho sa stalo naozaj, a čo len v jeho fantázii. Keď som bol dieťaťom, na slovo som mu veril a vzhliadal som k nemu s posvätnou úctou. Takého deduška nikto z mojich detských kamarátov v tehliarskej kolónii, kde sme bývali, nemal. Celý dospelý život zhromažďoval kuchárske recepty. Zriadil si kvôli tomu vlastnú výstrižkovú službu zloženú z celej rodiny. Keď zomrel, zanechal po sebe tri obrovské fascikle plné receptov. Nie, žiadne banálne kakaové rezy by ste tam nenašli; aby recept môjho deda zaujal, musel byť dostatočne zaujímavý, ba niekedy až bizarný. Samozrejme, dedove fascikle neboli v našej rodine vnímané ako nemenný a nedotknuteľný kánon. I po dedovej smrti doňho pribúdali nové a nové výstrižky z časopisov a novín. Niečo som k nim pri