Rodné mestečko Zobrané poviedky II. zv.: 1969-1988 - Sloboda, Rudolf, 1938-1995; Havrila, Oto, 1963- (Levice Koloman Kertész Bagala L.C.A., 2006)
Druhý zväzok Slobodových zobraných poviedok zahŕňa poviedky z rokov 1969 až 1988
Rodné mestečko
Bazil a Alina
Traja bratia
Hlboký mier
Uruho denníky
Z duše duša
Porážka (Rozprávanie môjho otca)
Soľ zeme
Smrť nevestou
Uruov smutný a veselý sen
Po svadbe
Moja švagriná
Zásnuby
Smutné slnko
Za snom sen
Biely pes
Jar po dlhej zime
Pánsky flám
Premena
Neusínaj, zažni, slnko
Niečo sa musí stať
Naše pracovité chúďa maturovalo
Útek z rodnej obce
Chúďa pracovité sa vydáva /A
Chúďa pracovité sa vydáva /B
Správa
Keywords: poviedky autorské; Sloboda, Rudolf (slovenský prozaik, básnik, dramatik, scenárista a autor literatúry pre deti a mládež, 16.04.1938 Devínska Nová Ves, Slovensko - 06.10.1995 Devínska Nová Ves, Slovensko); spoločenské poviedky; próza; slovenská literatúra - texty