Deltora: Púšť skazy 4. zv.: Krajina netvorov a kúzel : (The Sbifting Sands, séria Deltora Quest 1) - Rodda, Emily: 1948- (Krajina netvorov a kúzel, 2006)
Deltora je krajinou netvorov a kúzel... Pán tieňov, ktorý dal ukradnúť sedem drahokamov z Čarovného pásu, napadol Deltoru a zotročil jej ľud. Lief, Barda a Jazmína sú odhodlaní zbaviť krajinu tohto tyrana, a preto pokračujú v nebezpečnej ceste za stratenými kameňmi, ukrytými vo vzdialených, strašidelných kútoch kráľovstva. Už sa im podarilo nájsť tri z nich. Teraz musia hľadať štvrtý, ukrytý vo vyprahnutej pustatine, ktorú žiarlivo stráži tajomný strážca. V nekonečnej Púšti skazy ich čaká odlúčenie, zmätok a zvláštni, strašidelní nepriatelia.