Pád do bdelosti : (Falling awake) - Krentz, Jayne Ann, 1948- (Ikar, 2005)
Isabel Wrightová pracuje ako výskumná asistentka v stredisku pre výskum spánku. Po smrti jej šéfa ju prepustia, no okamžite dostane novú ponuku. Ellis Cutler bol jedným z Izabeliných klientov, ktorého sny analyzovala. Teraz jej dáva možnosť pracovať pre vládnu inštitúciu, zaoberajúcu sa výskumom spánku a využitím snov pri vyšetrovaní zločinov. Ellis ochotne poskytuje Isabel priestor pri svojich vyšetrovaniach, no vzájomná príťažlivosť im sťažuje dodržiavať profesionálny odstup.