Vražda ako hra (Blown away) - Gericke, Shane; Zrubáková, Martina; Fabianová, Viera (Bratislava Ikar, 2007)
Začínajúca vyšetrovateľka Emily Thompsonová pracuje a žije na pokojnom predmestí Chicaga. Jedno ráno pri pravidelnom behu nájde tri mŕtve vtáky s odrezanými hlavami. V ten istý deň ju privolajú k mŕtvole mladej ženy, ktorú našli v aute s Emilinou vizitkou. Po návrate domov objaví vyšetrovateľka hlavy mŕtvych vtákov vo svojej poštovej schránke. Na druhý deň neznámy mladík odovzdá Emily obálku s blahoželaním k jej blížiacim sa narodeninám a odkazom, že v knižnici ju čaká darček: ďalšia mŕtvola a pri nej vizitka. Obetí v meste pribúda a je zjavné, že všetky vraždy majú spojitosť s Emily. Vrah vie o nej všetko, no ona netuší, kto a prečo ju nenávidí. Začína sa hra na mačku a myš ľ podozrivý je každý.
Keywords: romány autorské; kriminálne romány; detektívne romány; próza; americká literatúra - texty