Kniha mien - Gregory, Jill; Tintori, Karen (Ikar, 2007)
Profesor David Shepherd si už roky zapisuje mená, ktoré sa mu vynárajú v pamäti. S pomocou rabína odhalí, že pochádzajú z Knihy mien ľ starobylého textu, o ktorom sa predpokladalo, že je navždy stratený. Podľa kabalistickej tradície kniha obsahuje mená tridsiatich šiestich spravodlivých duší v každej generácii ľ Utajených, ktorí udržiavajú krehkú rovnováhu sveta. Utajení však násilne zomierajú a svet sa stáva čoraz vratkejším: v Afganistane vypukne vojna, New York postihne prírodná katastrofa a na Melbourne zaútočia teroristi. David sa ocitá uprostred boja s gnozeami, tajnou náboženskou sektou, ktorej cieľom je zahubiť všetkých spravodlivých, a zničiť tak svet. Situácia sa vyhrotí, keď David na zozname ohrozených nájde meno svojej nevlastnej dcéry.