Plačúci sarkofág : (Die Schatzsucher Drillinge: Die geheime Grabkammer) - Brezina, Thomas, 1963- (Hľadači pokladov, 2007)
Volajú sa PC, ChaCha a Floppi a sú trojičky. Sprevádzajú svojho otca, slávneho kúzelníka, na jeho cestách po celom svete a majú zvláštnu záľubu. Pátrajú po dávno zabudnutých pokladoch. Stalo sa to pred 160 rokmi... Majster sochár objavil počas svojej práce vo francúzskom kostole plán, ktorý ho mal doviesť k pokladu. Nie je však jediný, ktorý tento plán hľadá. Kamenársky majster vedie biedny život a peniaze, ktoré zarobí, hneď aj minie na hazardné hry. Sníva o bezstarostnom živote so svojou mladou ženou Babetou, ale nakoniec všetko dopadne inak. Obidvaja odrazu bez stopy zmiznú, plán sa stratí a čo sa stane s pokladom, ostáva tiež záhadou. Trojičky, ktoré sa náhodou ocitnú vo Francúzsku neďaleko od miesta, kde sa kostol s pokladom nachádza, sa opäť pustia do hľadania. A ako vždy, ich neúnavná práca je korunovaná úspechom.