Klub putovných džínsov: Navždy v modrom (The Fourth Summer of the Sisterhood) - Brashares, Ann; Chovanová, Tamara, 1953-; Fabianová, Viera (Bratislava Ikar, 2007)
Putovné džínsy sú už poriadne obnosené, rozstrapkané a popísané, ale ešte stále majú zázračnú moc. Štyri kamarátky si ich posielajú aj počas roka, lebo študujú každá na inej univerzite a ešte aj leto trávia oddelene.
Lena chodí na kurz kreslenia a zoznámi sa s príťažlivým Leom. Bojí sa, že vo chvíli, keď sa odpúta od Kostosa, znova ho stretne.
Na Carmen ťažko dolieha samota. Nevie sa vymaniť spod vplyvu spolužiačky, ale na divadelnom festivale pochopí, kto sú jej skutočné kamarátky.
Bridget sa zúčastní na vykopávkach v Turecku a zistí, že jej profesor archeológie je prístupný po každej stránke okrem jednej.
Tibby opustí chlapca, ktorého miluje, lebo nesprávne predpokladá, že bude čakať tam, kde ho nechala.
V tomto pokračovaní románu Ann Brasharesovej sa dočítame o úžasnom lete, ktoré navždy zmení život Leny, Carmen, Bee a Tibby.
Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: romány autorské; dievčenské romány; dobrodružné romány; próza; americká literatúra - texty; pre čitateľov od 12 rokov