Charly Šikulka and doktor Lupa uväznení v Modrej veži : (Charly Šikulka & doktor Lupa gefangen im City-Turm) - Kopietz, Gerit, 1963-; Sommer, Jörg, 1963- (Belimex, 2004)
Charly Šikulka alias Šarlota Šiková má deväť rokov a deväť mesiacov a najväčšmi zo všetkého túži bojovať za spravodlivosť. V tom jej pomáha priateľ doktor Lupa, geniálny vynálezca. Vďaka nemu môžu pri svojich dobrodružstvách používať RFL, čiže retrofraktálnu lupu, s ktorou sa dá vidieť cez múry, dvere, aj rôzne predmety. A práve teraz ju budú naozaj potrebovať. Charlin starý otec ich totiž vezme na celú noc k sebe do práce. Pracuje ako strážnik v bezpečnostnej centrále Modrej veže, najvyššej budove v meste. Charly sa tam spočiatku veľmi nechce, doktor Lupa sa, naopak, celkom teší. Všetko sa však zmení, keď sa zrazu pokazia telefóny a záhadní muži v maskách unesú starého otca. Ukrývajú ho niekde v Modrej veži, z ktorej sa zrazu stáva väzenie. Malí detektívi sa musia vyzbrojiť odvahou a dôvtipom, aby ho mohli vyslobodiť z rúk nebezpečných gaunerov a malí čitatelia im v tom môžu pomôcť vďaka zaujímavým ilustráciám a priloženej retrofraktálnej lupe.