Čítajte s nami - Pavlovič, Jozef, 1934-; Smatanová, Ružena, 1953- (Mladé letá, 2007)
Krátke rozprávania zo života detí, ktoré knižka ponúka, možno využiť na spoločné čítanie na hodinách literárnej výchovy, na formovanie etického cítenia detí, rozvoj empatie ....texty knihy je možné využiť aj na nácvik tichého čítania. Niektoré témy sú náročnejšie, provokujú však detskú zvedavosť a podnecujú záujem o poznatky z vlastivedy a prírodovedy. Knihu odporúča MŠ ako doplnkový text k čítankám 2. a 3. ročníkov. Každý krátky príbeh má úlohy a otázky, ktoré napomáhajú porozumieť textu.