Deltora: Lesy hrôzovlády 1. zv.: Krajina netvorov a kúzel : (The Forests of Silence, séria Deltora Quest 1) - Rodda, Emily: 1948- (Krajina netvorov a kúzel, 2005)
Séria Deltora - Krajina netvorov a kúzel si získala obľubu u detí na celom svete a patrí k najznámejším dielam Emily Roddovej. Je to súbor ôsmich kníh, na ktoré voľne nadväzujú ďaľšie pokračovania.