Tajomsto pokladu mníchov - Nevis, Ben (Traja pátrači, 2007)
Jeden z pátračov, Peter, si vyhliadne opustený sklad starej fabriky a chce natočiť kriminálny film pre školský filmový projekt. No v tej chvíli ešte netuší, že zažije také vzrušujúce chvíle, akým sa nevyrovná ani najnapínavejší film. Jeho kamera totiž nechtiac zachytí dvoch čudných mužov, ktorí sa nejakým nezrozumiteľným jazykom hádajú o drevenú skrinku, označenú číselným kódom a lístkom so záhadnými znakmi. Peter skrinku uchytí a dá sa na útek. Podarí sa mu dostať sa do ich Hlavného stanu, no o chvíľu sa ozve telefón a neznámy hlas ho pod hrozbou smrti žiada, aby mu skrinku odovzdal na vopred určenom mieste. Lenže Peter skrinku pri úteku odhodil do kontajnera... Pátrači sa vrhajú do hľadania, zažívajú nepredvídané dobrodružstvá a napokon sa dozvedia, aké tajomstvo skrinka skrýva.