V temnom zrkadle: Prípady slečny Marplovej (Miss Marple's final cases) - Christie, Agatha, 1890-1976; Redlingerová, Alena, 1946-; Oravcová, Adriana, 1952- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 2007)
Záhadný prípad smrteľne zraneného muža v kostole, tajomstvo pokladu muža so zvláštnym zmyslom pre humor, odhalenie páchateľa zločinu z minulosti, nejasné okolnosti skrývajúce sa za príbehom šialenej stareny a osudnej nehody, očistenie dobrého mena dievčaťa nespravodlivo obvineného z krádeže, vražda v hoteli či nevysvetliteľná smrť ženy, ktorá zmenila svoj závet... To všetko sú hádanky ako stvorené pre bystrozrakú slečnu Marplovú, ktorá vždy rada prijme hodenú rukavicu a úspešne vyrieši prípad, s ktorým si nevedia rady ani profesionáli.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; detektívne romány; Christie, Agatha, písala aj pod pseudonymom Mary Westmacott (britská spisovateľka detektívnych románov, patrí medzi klasikov detektívneho žánru, 15.09.1890 Torquay, Devon, Spojené kráľovstvo - 12.01.1976 Wallingford, Oxfordshire, Spojené kráľovstvo); dobrodružné romány; próza; anglická literatúra - texty