Šepkanie osudu - Hamzová, Mária, 1970- (Bratislava Motýľ, 2007)
Daniel žije roky s výčitkami svedomia kvôli autonehode, ktorú spôsobil. Jeho život sú jednotvárne plynúce sivé dni. Stretáva Alexandru a život sa mu razom mení. Opustí zmrzačenú manželku a svoje deti kvôli žene, ktorú vôbec nepozná? Osamotená Alexandra si vďaka Danielovi uvedomí, že manžela nemiluje. Po zistení, že k Danielovi cíti oveľa viac, ako si chcela priznať, si však uvedomí, že sa s ním viac nesmie stretnúť. Ako sa s tým vyrovná?!
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; romány o ženách; próza; slovenská literatúra - texty