Abeceda včelára - Silný, Pavol (Knižnica včelára, 1987)
Autor sa snažil napísať knihu tak, aby si čitateľ vybral to, čo k úspešnému včeláreniu potrebuje - tzv. abecedu včelára. Publikácia je určená pre všetkých včelárov - od začínajúcich cez pokročilých až po vyspelých. Rieši problematiku hlavne z praktického hľadiska. Zaoberá sa premiestňovaním včelstiev za znáškou, chovom matiek, získavaním včelích produktov ako je materská kašička, peľ, včelie žihadlá, vosk a propolis. Časť knihy je venovaná ekonomike včelárenia, normám, zákonom a vyhláškam, ktoré súvisia so včelárstvom.