Prehľad biológie 1. diel - Vilček, František, 1926-; kolektív autorov (Bratislava Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1997)
Príručky pre maturantov, ale aj na prípravu na prijímacie skúšky, obsahujú gymnaziálne učivo z biológie v "kocke".
Výber z obsahu: Dejiny biológie. Všeobecná charakteristika živých sústav. Životné funkcie a individuálny vývin živých sústav. Vznik živých sústav a ich evolúcia.
Keywords: biológia; dejiny biológie; charakteristika; učebnice stredoškolské