Muž môjho života: Skutočný príbeh o osudovej láske, pokore a tichých víťazstvách - Jamnická, Vilma, 1906-2008; Studeničová, Marika, 1964- (Ikar, 2007)
"Premrhali sme vzájomnú lásku v tomto živote a urobili veľa chýb. Ak sme si súdení v budúcom živote, musíme sa ich vyvarovať. To, čo ešte môžem pre našu lásku urobiť, je nastaviť jej zrkadlo. To som dlžná môjmu Janíčkovi. A predovšetkým sebe. Aby som odišla spokojná."