Muž môjho života: Skutočný príbeh o osudovej láske, pokore a tichých víťazstvách - Jamnická, Vilma, 1906-2008; Studeničová, Marika, 1964-; Fabianová, Viera (Bratislava Ikar, 2007)
"Premrhali sme vzájomnú lásku v tomto živote a urobili veľa chýb. Ak sme si súdení v budúcom živote, musíme sa ich vyvarovať. To, čo ešte môžem pre našu lásku urobiť, je nastaviť jej zrkadlo. To som dlžná môjmu Janíčkovi. A predovšetkým sebe. Aby som odišla spokojná."
Vyznanie Vilmy Jamnickej je veľkorysým gestom človeku, ktorý lásku nevedel prejaviť, odišiel za inou, no napriek tomu ho milujúca žena povýšila na svoje Božstvo.
Príbeh osudovej, jedinečnej lásky nadväzuje na mimoriadne úspešnú knihu Elixír môjho života, ktorú napísala Marika Studeničová podľa rozprávania Vilmy Jamnickej. Muž môjho života je vyznaním herečky, astrologičky, no predovšetkým ženy s čistým srdcom, ktorá nezvyčajne otvorene spomína na svoj život po boku režiséra a herca Dr. Jána Jamnického.
Výber z obsahu: O láske. V minulých životoch. Moje Božstvo. Slepá láska. Absolútna oddanosť. Povesť zvodcu žien. Rozchody a návraty. Nenaplnená láska. Prvé zblíženie. Svadobná noc. Deti. Láska k horám. Vedľa seba. Synáčik môj jediný milovaný. Oľga. S pravdou von. Jeseň 1944. Prekliatie. Listy od Jana. Operácia. Dieťa za peniaze. Rusalka. Bez Oľgy. Neskoro. Janov sobáš. Janova smrť. Po smrti.
Keywords: romány autorské; Jamnická, Vilma, rod. Březinová (slovenská herečka, astrologička a spisovateľka; manželka slovenského herca a divadelného režiséra Jána Jamnického, 13.11.1906 Barchov, Rakúsko-Uhorsko - 12.08.2008 Bratislava, Slovenko); Jamnický, Ján (slovenský režisér, scenárista, pedagóg, 20.05.1908 Jasenová - 04.08.1972 Poprad); spoločenské romány; psychologické romány; romány o láske; sociálne romány; autobiografie; próza; slovenská literatúra - texty