Mefistov klub : (The Mephisto Club) - Gerritsen, Tess, 1953- (Ikar, 2007)
Je čas Vianoc, do ktorého rušivo zasiahne brutálna vražda mladej ženy. Kuriózne satanistické symboly na mieste činu a latinský nápis "Zhrešil som" tvoria rébus, aký bostonskí policajti nikdy dosiaľ neriešili. Netrvá dlho, kým súdna lekárka Maura Islesová a detektívka Jane Rizzoliová odhalia stopu vedúcu od obete ku kontroverznej psychiatričke Joyce O+Donnellovej, ktorá je členkou tajomného spoločenstva s názvom Mefistov klub. Členovia klubu sa snažia preniknúť do podstaty zla. Veria, že temné sily sa môžu zhmotniť do nášho fyzického sveta. Po objave ďalšej obete priamo na prahu Mefistovho klubu sa členovia spolku začínajú právom obávať aj o vlastné životy.