Blízky koniec : (Terminal) - Cook, Robin, 1940- (Ikar, 2007)
Sean Murphy, nadaný študent medicíny z Harvardovej univerzity, prichádza na stáž do Forbesovho onkologického centra na Floride. V centre totiž dosahujú neuveriteľne dobré výsledky v liečbe rakoviny mozgu a ambiciózny Sean chce prispieť k výskumu, ktorým sa táto táto inštitúcia hrdí. Od prvého okamihu však naráža na nemilé prekvapenia. Očakával, že tam nájde veľkú skupinu usilovne pracujúcich vedcov, no centrum pôsobí takmer vyľudnene. Vedenie mu odmieta prístup k chorobopisom, dozvedá sa, že niekoľkí výskumníci zmizli a pacienti za zvláštnych okolností umierajú. Sean sa za pomoci svojej priateľky, zdravotnej sestry Janet, púšťa do rozuzľovania záhad...