Moja prvá encyklopédia: Náš svet - Ganeri, Anita, 1961-; Oxlade, Chris (Mladé letá, 2000)
Kniha je zábavným spoznávaním nášho sveta pre malých školákov. Prostredníctvom názorných obrázkov vysvetľuje, ako čo funguje. Je tu aj veľa pokusov, ktoré si možno vyskúšať.