Desať libier navyše : (10-lb Penalty) - Francis, Dick, 1920-2010 (Zelená knižnica, 1998)
Benedikt Juliard jezdí překážkové dostihy pro amatéry, sní o profesionální kariéře, o vítězství ve Velké národní, ale najednou je všechno jinak. Trenér ho vyhodil, že není dost dobrý, otec ho chce mít vedle sebe ve volební kampani. A vzápětí vysoká škola. Beneditk musí poslechnout, ještě není plnoletý, kromě toho otce obdivuje. Benediktovi politika nic neříká, je mu však jasné, že otec se s poslaneckým křeslem nespokojí, přijde čas, bude usilovat o křeslo premiéra. Ale kdosi má zřejmě jiné záměry. Události dostávají dramatický spád. Tajemný noční výstřel, poškozeny vůz, požár ľ opravdu to byly pouze náhody? Benedikt se pouští do pátrání, přitom nejednou dokazuje, jak rychle se nad překážkami naučil rozhodovat, jak obratně umí padat. A to i v okamžiku, kdy se boj o křesla změnil v otevřený boj o život.