Olympijské hry: História. Najslávnejšie olympiády - Gifford, Clive, 1966- (Olympics, 2004)
Informaciami nabita a cennymi zabermi vybavena kniha vychadza v roku konania letnych OH v Atenach, v koliske antickej civilizacie a v krajine, kde sa olympijske hry zrodili. Okrem ich strucnej historie prinasa prehlad olympijskych sportovych disciplin i panoramu najslavnejsich olympionikov, ich vrcholnych vykonov a vynimocnych udalosti, ktore sa zapisali do dejin OH i do pamati ludi.