Kolotoč : (The Corousel) - Plain, Belva, 1915-2010 (Remedium, 1998)
Mocná, bohatá, ale zároveň veľkorysá dynastia Gregorovcov navonok pôsobí ako dokonale zohratý tím. Lenže ako to už býva, zdanie zvyčajne klame. Problémy a názorové rozdiely sa prejavia na slávnostnej večeri, usporiadanej pri príležitosti osláv narodenín Olivera Greya. Sivovlasý patriarcha sa rozhodne, že vedenie obrovskej potravinárskej firmy odovzdá do rúk synom: Ianovi a Clivovi, ale aj synovcovi Danovi, ktorého považuje za vlastného, no jeho sestru Amandu, hoci je akcionárkou rodinného podniku, akosi vynecháva. Celú situáciu však komplikuje lákavá ponuka európskeho konzorcia všetko odkúpiť. Znamenalo by to pád viac ako dvestoročneého impéria Greyovcov. A tak sa zákonite rozkrúti kolotoč udalostí, ktoré nik neočakával. No jestvuje aj iný kolotoč - skutočná filigránska replika zo striebra - čo vysoký ako strieborná torta tróni na stole uprostred obývačky sídla rodiny. A práve tento sa stane kľúčom k odhaleniu nepríjemného a hanebného tajomstva.