Urgum a malý Gups 3 (Urgum and the Goo Goo Bah!) - Poskitt, Kjartan, 1956-; Škorupová, Katarína; Reeve, Philip, 1966-; Revajová, Toňa, 1948- (Slovart Bratislava, 2010)
Chcete vedieť, čo je nové v Golgarte pri Zabudnutom kráteri na odľahlom mieste Stratenej púšte, prečo sú najmocnejšími bohmi Stratenej púšte bábätká a čo je to gigantický pelikantuan? Odpoveď nájdete v tretej časti príbehu o Urgumovi a Moly. Urgum, mocný barbar, v najšpinavších a najsmradľavejších nohaviciach, aké Stratená púšť kedy mala, prežíva ešte búrlivejšie dobrodružstvá plné ukrutných barbarov v čiapočkách s huňatými žltými brmbolcami a všemocných bohov, ktorí na slovo poslúchajú roztomilé bábätká.
Pre čitateľov od 10 rokov.
Keywords: príbehy autorské; fantazijné príbehy; dobrodružné príbehy; humorné príbehy; próza; americká literatúra - texty; pre čitateľov od 10 rokov; Revajová, Toňa (slovenská spisovateľka, učiteľka, odborná referentka, redaktorka a jazyková redaktorka vo viacerých periodikách. Prekladala z nemčiny a češtiny. Žije v Bratislave. * 05.11.1948 Katovice, Poľsko -)