Doktor z hôr 1: Svokor a zať : (Der Bergdoktor) - Scheibler, Susanne, 1936-2003 (Media klub, 1996)
Príbeh lekára, ktorý sa ožení s dcérou horského zverolekára, ale odmietne praxi v alpskej dedine a ide za kariérou do Mníchova. Nešťasní náhodou príde jeho manželka pri autonehode o život a svokor mu túto udalosť dáva za vinu. Dôjde k rozkolu, ktorý vyústi takmer zo strany zverolekára (svokra) v nepriateľstvo. Zmierenie tých dvoch zariadi gazdiná zverolekára a priláka zaťa lekára, aby začal praxi u nich na horách. Vplyvom lavíny príde lekár o život a namiesto neho nastúpi nový mladý lekár a dediny tak konečne získala opäť svojho lekára, ktorý poskytuje všestranné služby obyvateľom hôr tak, ako je to bežné odjakživa u vidieckych lekárov.