Tvár sa, že ju nevidíš (Pretend You Don+t See Her) - Higgins-Clark, Mary, 1927-; Chovanová, Tamara, 1953-; Grečner, Dušan, 1944-2015 (Slovenský spisovateľ Bratislava, 2000)
Očití svedkovia vraždy to nikdy nemajú ľahké. Na vlastnej koži sa o tom presvedčí aj agentka newyorskej kancelárie Lacey Farrellová, ktorá vidí vraha utekajúceho z miesta činu. Jej položenie sťažuje fakt, že obeť pátrala po príčine údajnej autonehody svojej dcéry a výsledok spolu s hodnoverným dôkazom potvrdil jej podozrenie. Ani postavenie chráneného svedka a zmenená totožnosť neeliminujú nebezpečenstvo hroziace pôvabnej mladej dáme. Vrahovia, ktorým ide všetko, sú vynachádzaví, o nič menej dôvtipu a guráže však nemá ani Lacey, ktorú okolnosti prinútia nielen zmeniť taktiku, ale aj rázne konať - vydať sa po horúcej stope, aby vyriešila záhadu, ku ktorej kľúč drží sama. Najmä ak sa nitky zbiehajú k človeku, ktorého nič nezastaví.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; kriminálne romány; próza; Higgins-Clark, Mary, vlastným menom Mária Terézia Eleonora Higgins Clark Conheeney (americká spisovateľka detektívných románov, 24.12.1927 Bronx, New York - ); americká literatúra - texty; Grečner, Dušan (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, autor poštových známok, žiaka Albína Brunovského. Nar. 21.08.1944 Skalica, Slovensko - 20.09.2015 Bratislava, Slovensko)