V hlbokej noci : (Long After Midnight) - Johansen, Iris, 1938- (Remedium, 2001)
V zdanlivo pokojnom a vedecky úspešnom živote mladej lekárky sa začnú diať veci, ktoré zasiahnu celé jej okolie. Séria bombových atentátov, pri jednom z nich zahynie aj jej bývalý manžel-policajt, je hrozbou za to, že vynálezca úspešného lieku RU 2 nechce svoj vynález predať konkurečnej firme. Doktorka Denbyová sa stáva súčasťou tohto súkolia najmä preto, že s vynálezcom Sethom Noahom hodlá spolupracovať v poslednej fáze výroby lieku.