Môj veľký malý kamarát - Moric, Rudo: 1921-1985 (Poslušné písmenká, 1978)
Veselé i poučné príbehy malého chlapca Mirka s ujom spisovateľom. Stretli sa na Slivkovej ulici a stali sa z nich naozajstný kamaráti. Spolu prežili mnoho dobrodružstiev, ktoré vám rozpovie táto knižka.