Záhada unesenej veľryby : (The Mystery Of The Kidnapped Whale) - Brandel, Marc, 1919-1994 (Traja pátrači, 2002)
Na pobreží Rocky Beach uviazne v jedno ráno veľrybie mláďa. Traja pátrači sa mu snažia pomôcť a vykopú preň provizórny bazén, v ktorom môže mláďa prečkať až do prílivu. Keď sa popoludní vrátia na pláž - veľryby niet!