Cesta do Tennessee (The Sacketts: Ride the River) - L'Amour, Louis, 1908-1988; Kořínek, Otakar, 1946-; Grečner, Dušan, 1944-2015 (Slovenský spisovateľ Bratislava, 2002)
Dlhá a plná nástrah je cesta mladej dievčiny do rodného Tennessee. Zvesť o jej šťastí sa dostala do uší mnohým ziskuchtivcom, ktorí sú nielen dobrí stopári, ale aj lovci ľudí ochotných vraždiť za tučný lup.
Keywords: romány autorské; historické romány; dobrodružné romány; westerny; L'Amour, Louis, celým m. Louis L'Amour Dearborn (americký spisovateľ literatúry faktu, sci-fi románov a historických románov. Nar. 22.03.1908 Jamestown, Severná Dakota - 10.06.1988 Los Angeles, Kalifornia); próza; americká literatúra - texty; Grečner, Dušan (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, autor poštových známok, žiaka Albína Brunovského. Nar. 21.08.1944 Skalica, Slovensko - 20.09.2015 Bratislava, Slovensko)