Bankár : (Banker) - Francis, Dick, 1920-2010 (Zelená knižnica, 2002)
Jeden z Francisových vysoko ocenených príbehov, kde sa o rozlúštenie záhady usiluje hrdina s civilným povolaním - detektív amatér. Tentoraz je ním mladý finančník Tim Ekaterin, potomok zakladateľa obchodnej banky, v ktorej je zamestnaný a ktorej odporučí schváliť pôžičku na kúpu ušľachtilého žrebca. Vtedy ešte netuší nič o čiernych kšeftoch súvisiacich s podávaním drog dostihovým favoritom. V snahe zachrániť banke ohrozené milióny zabŕdne do nepríjemností, o akých sa mu ani nesnívalo. Ak si však chce zachrániť kožu, nemôže cúvnuť...